Utorak, 01 Rujan 2020 08:03

Jesen, poskupljenja

Kreirala:
salvete hallowen page480x480Vratiš se s mora , a ono jesen ? I poskupljenja. I nove Halloween salvete.
Pišu jučer u novinama da je Pošta digla cijenu usluge paketa na 25,00 kn.
Baš gledam novi Ugovor s Hrv.poštom. Nije više HP express već Paket 24 ! Ne pada nam na pamet staviti cijene prijevoza iz Ugovora jer ugovorne cijene su slijedeće : Paket do 1 kg = 39,00 kn + 7,5 kn za otkup; paket do 2 kg = 44,00 kn + 7,5 kn za otkup; paket do 5 kg = 49 kn + 7,5 kn za otkup . Vrijednost pošiljke je 500 kn (kao kod Tiska) a za pošiljke iznad 500 do 2100 kn, dodatnih 5,00 kn. Ako je pošiljka malo "glomaznija" dodaje se slijedećih 10,00 kn (radi volumetričke mase) iako kombiji voze poluprazni.
Činjenica je da se paketi dostavljaju za 24 sata (zato se nova usluga zove Paket 24 (sata) a ne kao do sada e-paket ili Hp express) a ako vam je grah krivo pao ? , onda će paket biti dostavljen za nekoliko dana . Ali ne brinite, to je samo jedan od ....
Iako su naši najčešći paketi u vrijednosti poštarine od (39,00 +7,5) 46,50 kn , mi smo odlučili da naša poštarina bude 26,00 kn te da participiramo s vama u vrijednosti stvarne poštarine. Za sve veličine paketa. I dalje mi plaćamo ovih 7,5 kn iako naknada za uplatu putem banke iznosi 2 kn pa stalno govorim da bi tih 7,5 kn (prijašnjih 9 kn) trebalo iznositi najviše 2,00 kn . Realno i to je puno , jer nama uplate ne stižu na račun pojedinačno već u jednom iznosu za više pošiljaka. Zato mislim da je ovo deračina s tvrdim Č.
Važno je da navedete točno ime ako treba i zaseoka , jer svaki taj ima svoj poštanski broj i svoj naziv . Locirajte precizno ! Paket 24 do svakog takvog zaseoka koji je naveden u njihovoj evidenciji mora doći i jednom pokušati dostavu. Naime, dodatna cijena za naselja izvan popisa Pošte je 12,50 kn .
Evo još malo cijena: ležarina (mi to zovemo pansion za kovertu) u pošti 3 kn dnevno !
Ukoliko vi budete naručivali a mi radili kao pčelice možda ostvarimo i neki popust - u svakom slučaju Pošta pozitivno djeluje i tjerajući nas na rad bez stanke ??.
Današnja objava vezana je uz Halloween i poskupljenja , kako ovog koji me silno pogađa tako i onog koji će pogoditi sve građane a to je skuplja Čistoća. Koja ne garantira da ćemo se sudarati s manje od tisuću kanti od Črnomerca do Britanca !
Dragi moji , želim vam svima od srca manje stresnu jesen !